Kuşadası'nın En İyi 10 Plajı Kuşadası'nın En İyi 10 Plajı Nedir? Kuşadası'nın En İyi 10 Plajı İle İlgili Bilgiler

Hata
Soru

Kuşadası'nın En İyi 10 Plajı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz. Aşağıda Kuşadası'nın En İyi 10 Plajı ile ilgili detaylı bilgi ve anlatımlar verilmiştir.
Kuşadası'nın En İyi 10 Plajı ile ilgili yorum ve yazılar üyelerimiz tarafından ekleniştir. Kuşadası'nın En İyi 10 Plajı Nedir?, Kuşadası'nın En İyi 10 Plajı Ne demektir, Kuşadası'nın En İyi 10 Plajı Anlamı nedir? gibi soruların cevabını sitemizden bulabilirsiniz. Ayrıca diğer konular ile ilgili bilgileri Makaleler kategorimizden bulabilirsiniz.

Aydın'a bağlı ve İzmir'e komşu Kuşadası, M.Ö. 3000'lere uzanan tarihi, Hıristiyanlar için önemli bir hac merkezi sayılan Meryem Ana Evi ve mavi bayraklı plajları ile ünlü. Öyle ki soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta carettalar da, yumurtalarını bırakmak için buradaki kumsalları seçiyor. Tertemiz denizi ve ince kumlu plajları ile her yıl binlerce turisti ağırlayan Kuşadası yazın denizin tadını çıkarmak isteyenler için mükemmel bir ev sahibi.

30 kilometreyi bulan kıyı şeridinde dilerseniz şezlonglara uzanıp Ege güneşinin tadını çıkarabilir veya farklı su sporları deneyerek tatilinize adrenalin katabilirsiniz. Deniz bisikleti, kano, jet ski, yelken, parasailing, windsurf veya su kayağı gibi aktivitelerle unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz.

Yılancı Burnu Plajı


Görsel: Kuşadasıplus

Burası karaya mendirekle bağlı Güvercin Adası'nda yer alıyor. Ada, üzerinde tarihi Bizans'a kadar uzanan ve Osmanlı döneminde korsanlara karşı karakol gibi kullanıldığı için Korsan Kalesi de denilen Güvercin Kalesi'nin ev sahibi.

Adanın arkasında kalan, eski ismiyle Neopolis şimdiki ismiyle Yılancı Burnu ise tatilcilerin gözde mekânı. Burnun kıyı kesiminde yer alan beach club'larda zümrüt rengindeki denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Dalgasız ama taşlık plajlarda Kuşadası'na hem yakın hem uzak olacaksınız. Özellikle 1. derece arkeolojik sit alanı olduğu için doğal halini koruyan Yılancı Burnu Plajı, kayalık sularda kulaç atmaktan hoşlananlar için ideal bir ortam sunuyor.

Pamucak Plajı


Görsel: Visitizmir

Gözlerinizi kapayın ve uçsuz bucaksız bir kumsal hayal edin. İşte Pamucak Plajı'nda o hayalin tam ortasındasınız. Merkeze 10 kilometre uzaklıktaki bu plaj, Türkiye'deki sayılı uzun plajlardan biri.

Halka açık, ücretsiz sahili ile özellikle günübirlik tatilciler ve kampçıların gözdesi olan Pamucak, bu açıdan bohem bir tatil beldesini andırırken, sahilde sıralanan birbirinden güzel lüks oteller de tatil boyunca konforundan taviz vermeyenleri ağırlıyor.

Berrak suları ve mavi bayraklı kumsalı ile her kesimden tatilciye hitap eden Pamucak'ta deniz keyfinizin ardından soluklanabileceğiniz pek çok kafe ve restoran da hizmet veriyor.

Papaz Plajı


Görsel: Foursquare

Güvercin Adası'nın solunda uzanan Papaz Plajı, tertemiz sularda serinlerken gündüz yerli - yabancı DJ'lerin müzik ziyafeti ile eğleneceğiniz, akşamları ise canlı müziğin tadını çıkarabileceğiniz bir plaj.

Yerel halktan ziyade yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Papaz Plajı'ndaki beach club'da palmiyelerin yanında şezlonglarınıza uzanıp içeceklerinizi yudumlayabilir, akşamları ise ünlü sanatçıların göz dolduran sahne performansları ile tatilinize neşe katabilirsiniz.

Long Beach (Uzun Plaj)


Görsel: Kusadasi.com.tr

Kuşadası şehir merkezine beş kilometre uzaklıktaki bu sahil şeridi, Yavansu'dan Güzelçamlı Milli Parkı'na kadar uzanıyor. Merkezden minibüslerle kolayca ulaşabileceğiniz halk plajında dilerseniz şemsiye ve şezlong kiralamadan sadece havlunuzu kumlara atarak denizin tadını çıkarabilirsiniz. Sahil boyunca sıralanan pek çok beach club da özellikle su sporları ile ilgilenenler için iyi bir alternatif olabilir.

Uzun Plaj'daki yaya ve bisiklet yolu ile irili ufaklı kafe ve restoranlar ise neredeyse gün doğumundan gece yarısına kadar hareketli. Civardaki site sakinleri ve otel misafirlerinin gözdesi olan sahil, size Kuşadası merkezdeki canlılığı aratmayacak nitelikte.

Sevgi Plajı (Love Beach)

Davutlar'da yer alan Sevgi Plajı, Kuşadası'nın en popüler plajlarından. Sırtınızı zümrüt yeşili ağaçlara verip masmavi sulara kavuşmak isterseniz Sevgi Plajı, sizin için harika bir alternatif olabilir.

Birbirinden farklı pek çok kafe, restoran ve çay bahçesine alternatif olarak doğanın tadını çıkarabileceğiniz piknik alanı da bulunan plajda, okaliptüs ağaçlarının altında örtülerinizi serebilir ve sepetlerinizi açabilirsiniz. Özellikle uzun saatler boyu dipteki balıklarla geçireceğiniz deniz keyfinden sonra çimenlerin üzerine yayılabilir veya uçsuz bucaksız kumsalda uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

Kuşadası Halk Plajı


Görsel: Kuşadasıplus

Marina bölgesinde yer alan şehir plajı, önceki yıllarda arıtma sistemlerinin kötü olması yüzünden atıl durumdayken artık Kuşadası'nın en güzel ücretsiz plajlarından birine dönüşmüş. Adanın merkezindeki bu plaj, gün boyu mavi dalgaların tadını çıkarmak isteyenleri ağırlarken çarşıda dolaşırken iki kulaç atıp yoluna devam etmek isteyenler için de doğru adres. Tekerlekli araçlar için plaj içine kadar yapılan giriş yolları ile engelli tatilcilere de hitap eden plajda, tuvalet ve duş yerleri ile soyunma kabinleri de yer alıyor.

Kuştur Halk Plajı


Görsel: Kusadasiinformation

Özellikle gün batımını izlemek isteyenlerin uğrak yeri olan Kuştur, adanın bir başka ücretsiz halk plajı. Merkeze beş kilometre uzaklıktaki plajda sabahları göl gibi durgun sularda kulaç atarken öğleden sonra dalgalarla kucaklaşabilirsiniz.

Oteller bölgesinde yer alan plaj kafe, duş ve tuvalet gibi alanlarıyla günübirlik tatilcilere de hizmet verirken burada plaj voleybolu oynayabilir veya jet ski, kano gibi su sporları ile tatilinizi renklendirebilirsiniz.

Kadınlar Plajı (Ladies Beach)

Adanın tartışmasız en popüler plajı, geçmişte zeytin toplamaya gelen kadınların uğrak noktası olduğu için bu adı almış. Bugün hâlâ yoğun ilgi gören mekânda, hafta sonları yer bulmak epey zor. Çünkü civardaki otel müşterileri ile yerli-yabancı turistler adeta buraya akın ediyorlar.

Yol boyunca sıralanan palmiyeleri ile göz dolduran bu ücretsiz plaj, sadece geçmişteki zeytin toplayan kadınlarıyla değil çok daha eskilere uzanan hikâyesi ile de konuklarını zaman yolculuğuna çıkarıyor. Mitolojide Ulysses'in Troia'ya ulaşmaya çalıştığı sırada, gemicilerinin kayalara sürüklendiği yer olarak kabul edilen Kadınlar Plajı'nda altın rengi kumlarda uzanabilir ve dalgaların sesini dinleyebilirsiniz.

Green Beach (Yeşil Plaj)

Burası Kadınlar Denizi'nin yakınındaki oteller bölgesinde yer alan şirin bir koy. Merkezden 10 dakika mesafedeki plaj, berrak suyu ve eşsiz kumuyla tatilcilerin uğrak yeri olarak öne çıkıyor. Çünkü Yeşil Plaj, palmiyelerin ortasında adeta bir vaha gibi. Burada konuklara sunulan dingin atmosfer, sizi stresten uzaklaştırırken tatilde enerji depolamanızı da sağlıyor.

Özel bir işletme tarafından işletilen ve yemyeşil yamaçlara uzanan Yeşil Plaj'da şemsiye ve şezlong kiralayarak bütün gün deniz keyfi yapabilirsiniz. Acıktığınızda veya susuzlunuzu gidermek istediğinizde ise yerinizden fazla uzaklaşmanıza hiç gerek yok. Yeşil Plaj'daki kafe ve restoran imdadınıza yetişecek.

Kuşadası Güzelçamlı Milliparkı

Dilek Yarımadası'nda bulunan Güzelçamlı Milliparkı, Menteşe Dağları'nın Ege Denizi ile kavuştuğu yerde büyüleyici güzellikte bir doğa harikası. Nesli tükenmek üzere olan Anadolu Parsı'na da ev sahipliği yapan ada pek çok özel hayvanı ve endemik bitkiyi de barındırıyor.

Yarımada sunduğu pek çok aktivite imkânı ile özellikle doğa dostu gezginlere hitap ediyor. Örneğin burada doğa yürüyüşü veya bisiklet turu yapabilir, civardaki eski Rum köyü Doğanbey'i gezebilir, Güzelçamlı girişindeki Zeus Mağarası'nın soğuk sularında serinleyebilirsiniz.

Piknik yapma olanağı da bulunan Güzelçamlı'da çam kokularının arasında uzanan İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu, Kavaklıburun Koyu ve Karasu Koyu ise deniz sefasında çıtanızı hayli yükseltecek yerlerden. Parka girdikten sonra sizi karşılayan İçmeler ve Kavaklıburun koylarının plajları diğerlerine göre daha uzun. Bu koyların denizi ve plajı da kumluk. Diğer koylar ise taşlık. Ama koyların hepsi pırıl pırıl sularıyla su altının bütün güzelliklerini gözler önüne seriyor. Bu yüzden burasının tadını çıkarmanın en iyi yolu tekne turları ile civardaki irili ufaklı koyları keşfetmek olabilir.

Gezi ve Tatil 1 yıl önce 0 Cevap 154 İzlenme

Yazar:İrem Ülgen

İrem Ülgen, henüz kendi hakkında bir şeyler yazmamış.

Cevapla

Üye girişi yaparsanız aşağıdaki bilgileri girmeniz gerekmez. Üye Ol - Giriş Yap

Güvenlik Kodu Resmi


Bu Bilgiye Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapabilirsiniz.